28. srp 2012.

Predstavljena knjiga "50 nijansi - Siva"

Pod krošnjama drveća bašte kluba "Central Park", u četvrtak uveče (26. 7) održana je promocija prvog romana erotske trilogije pod nazivom "Pedeset nijansi - Siva" E. L. Džejms u izdanju "Lagune".


O romanu, koji predstavlja književnu senzaciju godine i nastavlja da obara rekorde prodaje, govorili su novinarka Olivera Kovačević, glumica Milica Milša, psihijatar dr Danijela Tiosavljević i glavni i odgovorni urednik magazina "Plejboj" Igor Karanov. Operativni direktor "Lagune" Žarko Jokanović je na početku promocije rekao da je knjiga "Pedeset nijansi - Siva" deo trilogije i da će druga knjiga "Pedeset nijansi - Mračnija" biti u prodaji 28. avgusta, dok će se treći deo romana "Oslobođeni" naći u prodaji 30. septembra.

Milša je rekla da će se onima koji vole Eriku Jong ili Čarlsa Bukovskog sigurno ovaj roman svideti i da mogu videti kako se danas piše o seksu. Tiosavljevićeva je istakla da prema njenom shvatanju knjiga govori manje o emocionlnosti, a više o seksualnosti i da je ona zapravo "značajani spoj lepog, ružnog i korisnog".

Ona je rekla da knjiga govori o razvoju i spoznaji seksualnosti i onoj drugoj strani normalnosti koja se naziva "seksualnom abnormalnošću".

Tiosavljevićeva je objasnila da potpisivanje papira da neko pristaje da bude potčinjen, kao što to radi glavni lik u romanu, studentkinja Anastazija Stil, mora da se dogodi kako bi mazohista znao šta će da doživi ili će imati konstantni strah. Ona je primetila da zaljubljenost potvrđuje da je to najjači motiv stupanja u neki odnos, ali nije dovoljna da izbriše razlike kod partnera i da se ono što je abnormalno i normalno na kraju moraju razići.

Kovačevićeva je rekla da je taj roman pobuna društva u kome živimo. "Svi smo mi deo neke grupe i svakom ljudskom biću je jako važno šta grupa o njemu misli, a ovaj roman je pobuna protiv društva i zato izaziva pažnju javnosti", zaključila je ona.

- TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.