16. srp 2012.

Ulaznica 2012. za neobjavljene priče, pesme i eseje

ZRENJANIN - Časopis Ulaznica i zrenjaninska Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" raspisali su književni konkurs "Ulaznica 2012" za neobjavljene priče, pesme i eseje. U saopštenju se navodi da pravo učešća na tom književnom konkursu imaju svi autori koji pišu na, kako se navodi, "bhsc" jezicima (bošnjački, hrvatski, srpski i crnogorski). Radovi se primaju do 15. septembra 2012. godine na adresu: Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom: za Konkurs "Ulaznica 2012". Radovi se ne mogu slati putem imejla.

Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i imejl adresom autora šalju se u posebnoj koverti, koja se prilaže uz radove.

Očekuje se da od pojedinca stigne najviše do pet pesama, tri priče i tri eseja. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 20.000 karaktera. Rukopisi se šalju u tri primerka. Rukopisi se ne vraćaju.
Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa "Ulaznica" doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin", u Zrenjaninu u petak, 14. decembra 2012. godine. Tom prilikom biće promovisan broj "Ulaznice" u kojem će biti objavljeni nagrađeni radovi.

Časopis "Ulaznica" u izdanju Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin", najznačajnija je periodika u istoriji Zrenjanina koja se u kontinuitetu objavljuje više od 40 godina, a svake godine raspisuje i književni konkurs za neobjavljene priče, pesme i eseje.

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.