19. stu 2012.

Predstavljeni knjiga i film iz "Sumrak sage"

BEOGRAD - Izdavačka kuća "Evro-Đunti" i distributerska kuća "Tak" danas su održali konferenciju za novinare povodom premijere petog i poslednjeg filma iz serijala "Sumrak saga" - rađenog prema romanu Stefani Majer "Praskozorje" - koja će biti održana u Velikoj sali Centra Sava 21. novembra u 20.30 časova.

Predstavnica za medije "Evro-Đuntija" Mila Milosavljević je podsetila da je ovaj izdavač imao sluha da na vreme otkupi autorska prava za prvu knjigu "Sumrak" koja se pojavila pre nego je Holivud započeo sa ekranizacijom serijala.

Majerova je od 2005. kada se pojavila prva do 2008. kada su već bile štampane druga i treća ( "Mlad mesec" i "Pomračenje") postala globalno slavna jer su knjige štampane u 37 zemalja i svugde su bile bestseleri.

Kada se pojavio prvi film sa mladim glumcima Kristin Stjuart, Robertom Patinsonom i Tejlorom Lautnerom u ulogama devojke Bele Svon, vampira Edvarda Kalena i vukodlaka Džejkoba Bleka obnovljeno je interesovanje za knjige tako da je do sada prodato više od milion primeraka. Usledio je i četvrti tom "Praskozorje" koji je Holivud iskoristio za dva scenarija i tako se prošle godine pojavio prvi deo a sada je (12. novembra) u Los Anđelesu bila premijera drugog i završnog dela priče o Beli i Edvardu koji su postali "Romeo i Julija" mladih na početku 21. veka.

U međuvremenu, Majerova je sa knjigama ove sage provela rekordnih 130 sedmica na bestseler listi "Njujork tajmsa", našla se na 59. mestu po uticaju i bogatstvu (125 miliona dolara) "Forbsove" liste za 2010. godinu , a novi film obara sve rekorde gledanosti.

Kako je najavila pr menadžer "Taka" Mina Lazarević film stiže u bioskope 22. novembra i očekuje da će biti veliki bioskopski hit.

Poslednji nastavak "Sumrak sage", prema njenim rečima, "rasvetliće najveće misterije ovog izuzetnog romantičnog epa koji je očarao milione".
"Posle rođenja Beline i Edvardove ćerke, Renesme, porodica Kalen okuplja ostale vampire kako bi zaštitili dete. Njoj preti opasnost zbog pretpostavke koja dovodi porodicu u sukob sa Volturima, ali tu je pleme vukodlaka na čelu sa Džejkobom koji će odigrati ključnu ulogu u odbrani devojčice", kazala je Lazarevićeva.

Film je režirao Bil Kondon koji je snimio i prvi nastavak "Praskozorja" i pokazao da veoma dobro ume da se snalazi sa potrebnim specijalnim efektima koji su jedna od glavnih draži ovog filmskog serijala namenjenog pre svega tinejdžerima i mlađoj populaciji, ali ga rado gledaju i stariji.


- TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.