7. pro 2012.

SNP gostuje u zagrebačkim pozorištima

NOVI SAD - Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu gostovaće od 9. do 12. decembra u četiri zagrebačka teatra, u kojima će izvesti svoje četiri zapažene predstave, saopšteno je danas u SNP-u.

Kako je rečeno, biće to jedinstvena prilika da se Drama, Opera i Balet SNP-a predstave svojim izuzetnim ostvarenjima publici u Hrvatskoj i tako uzvrate gostovanja zagrebačkih pozorišta u Novom Sadu.

Novosađani će prve večeri gostovanja, u nedelju u Zagrebačkom kazalištu mladih, izvesti dramu "Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u režiji Tomija Janežiča.

Dramska predstava Branka Dimitrijevića "Godo na usijanom limenom krovu" u režiji Nikole Zavišića, biće izvedena na sceni Satiričnog kazališta "Kerempuh", a prethodiće joj otvaranje izložbe slika Radula Boškovića, u istom teatru.

Na velikoj sceni Gradskog kazališta "Gavela" Forum za novi ples Baleta SNP-a izvešće u utorak predstavu "Jezik zidova", čiji su autori Gaj Vajzman i Roni Haver.

Poslednjeg dana gostovanja u Zagrebu, u sredu u Hrvatskom narodnom kazalištu biće otvorena izložba "150 godina Srpskog narodnog pozorišta", a potom izvedena operska predstava "Mileva" Aleksandre Vrebalov u režiji Ozrena Prohića i pod
dirigentskim vođstvom Aleksandra Kojića.


- TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.