16. pro 2012.

"Voda iz kamena" Habjanović Đurović na ruskom

BEOGRAD - Izdavačka kuća "Palomnik" iz Moskve objavila je roman LJiljane Habjanović Đurović "Voda iz kamena", u prevodu Ilje Čislova.

To je peta knjiga Ljiljane Habjanović Đurović na ruskom jeziku, navodi se u saopštenju izdavačke kuće "Globosino Aleksandrija",

Do sada je isti izdavač objavio i romane "Petkana" (tri izdanja), "Igra anđela" (dva izdanja) i "Zapis duše", a Izdavački centar Ruske pravoslavne crkve objavio je knjigu za decu o Svetoj Petki.

Početkom decembra Ljiljana Habjanović Đurović boravila je u Moskvi gde je kao gost Trećeg Sveslovenskog foruma u okviru Festivala "Zlatni vitez" predstavila svoje knjige na ruskom jeziku.

Takođe je bila gost i Pravoslavne gimnazije "Sveti Jovan Bogoslov" u kojoj su romani "Petkana" i "Igra anđela" deo lektire.

Članovi dramske sekcije ove škole izveli su dramatizaciju nekoliko poglavlja iz romana "Igra anđela", a potom je srpska književnica duže od sat vremena odgovarala na pitanja učenika, profesora i uglednih zvanica.

Skupu u Gimnaziji prisustvovali su i vladika moravički Antonije i prvi sekretar Ambasade Srbije u Moskvi Snežana Pavlović.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.