19. sij 2013.

"Smrt čoveka na Balkanu" na festivalu u Geteborgu

BEOGRAD - Film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu" biće prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Geteborgu, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Jedan od vodećih festivala u Skandinaviji trajaće od 25. januara do 4. februara, a Momčilovićev film će imati tri projekcije - 26, 27. i 28. januara.

Crna komedija, u produkciji beogradske kuće "Brigada", do sada je učestvovala na oko 20 festivala u zemlji i inostranstvu i osvojila veliki broj nagrada, kao i simpatije publike u bioskopima.

Svetska premijera bila je prošlog leta (u julu 2012.) na prestižnom festivalu u Karlovim Varima, gde je Momčilovićevo ostvarenje dobilo nagradu za najbolji nezavisni film.

U savremenoj priči koja se dešava u jednom kadru i u realnom vremenu igraju Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Ljubomir Bandović, Bojan Žirović, Nataša Ninković, Anita Mančić, Branislav Trifunović, Milica Mihajlović, Bojan Lazarov, Nikola Đuričko, Miloš Samolov, Aleksandar Đurica, Mirjana Karanović i Nikola Kojo.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.