29. pro 2012.

Bluz festival sutra u Domu omladine

BEOGRAD - Beogradski bluz festival, pod novim imenom - "Crošroads" i sa novom produkcijom, biće održan sutra u Domu omladine Beograd.

Ovog puta jednodnevni, u skladu sa ekonomskim trenutkom, festival će okupiti izvođače koji donose različite ritmove, raspoloženja i tonove, u želji da se publici predstavi što širi spektar muzičkih formi koje čine savremeni bluz.

Nastupiće američka bluz zvezda Big Dedi Vilson, dva domaća benda "The Gamblers" i "Texas Flood", a studentkinja Berkli koledža Katarina Pejak predstaviće na koncertu drugi CD.

Big Dedi Vilson rođen je pre nešto manje od 50 godina u gradiću Edenton, u Severnoj Karolini, mestu u kome je 25 odsto stanovništva živelo ispod linije siromaštva.

Napustio je školu sa 16 godina i nešto kasnije prijavio se u vojsku. Vojni angažman odveo ga je u Nemačku i to je zemlja koja će postati njegova nova domovina, u kojoj će pronaći svoj život, ljubav i muzički talenat.

Početkom ovog veka uključio se u nemačku bluz scenu, nastupao sa svim značajnim muzičarima koji su prošli kroz Bremen i okolinu, objavio nekoliko samizdat albuma sa, uglavnom, sopstvenim kompozicijama.

Godine 2009. potpisao je ugovor sa najvećim evropskim nezavisnim bluz izdavačem "Ruf Records" i objavio CD "Love Is The Key".

Muzika Big Dedi Vilsona sadrži elemente svih američkih tradicionalnih muzičkih formi, a na "Crošroads" festivalu predstaviće novi album "Thumb A Ride".


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.