31. pro 2012.

Šta ćemo gledati u 2013.

LONDON – Od novih avantura Ajron Mena, Supermena i hobita, do trilera o hvatanju Osame bin Ladena, ekranizacije romana Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi" i priče o čuvenom Alfredu Hičkoku, 2013. godina nudi zanimljiv bioskopski život.

Po pravilu, prva dva meseca godine rezervisana su za filmove koji su ili takmičenju za neku od nagrada ili se nadaju da će se naći u tom društvu.

Ta ostvarenja, prema izboru Bi-Bi-Sija (BBC), variraju od cunami drame "Nemoguće", do "Jadnika", "Đangove osvete" Kventina Tarantina i akcione drame Ketrin Bigelou "00.30 Tajna operacija".

Glumac Denijel Dej Luis smatra se favoritom za Oskara za ulogu Abrahama Linkolna u fimu Stivena Spilberga "Linkoln" ali bi zlatnu statuetu mogao da dobije i Entoni Hopkins za glavnu ulogu u filmu "Hičkok" o majstoru suspensa Alfredu Hičkoku.

Mimo "ozbiljnih" filmova, u 2013. posetioci će do mile volje moći da se nagledaju blokbastera rađenim prema stripovima i grafičkim novelama. Očekuju se nove avanture "Ajron mena" Roberta Dauninga Džuniora, kao i Tora i Vulverina.

Supermen se vraća u filmu "Čovek od čelika" koga glumi Henri Kavil, dok će Eron Tejlor Džonson reprizirati svoju ulogu u "Kick Aš 2".

Kada je reč o animiranim filmovima, 2013. u bioskope stiže "Wreck-it Ralph" (Razbijač Ralf) o nevoljenom, junaku video igrica, "Epic", "Planes"...

Kada je reč o akciji tu je treći deo "Mamurluka", drugi deo "Grada greha", nastavak "Zvezdanih staza", kao i drugi delovi serijala "Hobit" i "Igre gladi". Dogodine se može očkivati i povratak CIA analitičara Džeka Rajana.

Mlada nada Holivuda Džejms Franko igrađe Čarobnjaka iz Oza u filmu Sema Raimija "Oz: The Great and Powerful" dok će Džoni Dep igrati Tonta u "Usamljenom rendžeru".

I Arnold Švarceneger se vraća kao šerif koji brani američko-meksičku granicu u "The Last Stand" (Poslednje uporište), dok njegov "brat po oružju" Silvester Stalone igra u adaptaciji grafičke novele "Bullet to the Head" (Metak u glavu).

Brus Vilis ponovo će igrati Džona Meklejna u "a Good Day to Die Hard", dama Helen Miren vraća se u "Red 2", a u bioskope stiže i novi nastavak Dži Aj Džoa "GI Joe: Retaliation".

Tom Kruz i Vil Smit zagaziće u futurističke vode filmovima "Oblivion" i "After Earth" dok će se Bred Pit boriti protiv zombija u "World War Z".

Najinteresantniji projekti u 2013. nisu glumačka ostvarenja, već reditelji: Terens Malik (Ka čudu), Gas van Sant (Obećana zemlja) i Baz Lurman (Veliki Getsbi).

Ron Hauard na film će preneti rivalstvo Džejmsa Handa i Niki Laude u filmu o formuli jedan "Rush" dok će Nil Blomkamp (Distrikt 9) predstaviti svoj novi film "Elusium".

Posle zanimljive ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012, publici ostaje da vidi šta je Deni Bojl smislio trileru "Trance".


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.