12. pro 2012.

Exit 2013. produžen na pet dana

BEOGRAD – Muzički festival "Exit" (Egzit) biće sledeće godine produžen na pet dana i uz izvesna koncepcijska unapređenja trajaće od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Domu omladine Beograd.

Marketing direktor i jedan od osnivača "Exit"-a Miloš Ignjatović rekao je da je novina sledećeg izdanja festivala uvođenje petog, takozvanog "nultog" dana, pa će "Exit" trajati od srede, umesto od četvrtka do nedelje, kako je publika navikla.
Želja je organizatora i da festival proširi novim sadržajima, kako bi "Exit" prerastao u "festival kreativnosti", gde će muzika biti samo baza, ali ne i jedini razlog dolaska na festival.

Ignjatović je pozvao sve da se uključe u kreiranje novog koncepta i posmatraju "Exit" kao platformu za sve kvalitetne kreativne inicijative, a jedan od ciljeva jeste i da se festival proširi van Petrovaradinske tvrđave i približi Novosađanima.

"Prvi Exit je održan 2000. godine u Univerzitetskom parku i sada želimo da ga vratimo u grad i ponovo približimo Novosađanima, jer je poslednjih godina više bio okrenut stranim gostima. Želimo jedan balans između domaćih i stranih posetilaca", objasnio je Ignjatović i dodao da nije isključeno da i neki od većih koncerata bude održan baš u centru grada.

On je naglasio da im je cilj da iskoriste sve kreativne potencijale u zemlji i šire kako bi kreirali nov i drugačiji "Exit", koji će u svakom slučaju zadržati ono što je za njega prepoznatljivo.

"Ideja nam je da pozovemo sve manifestacije i da napravimo zajedničku platformu, možda i vremenski približimo sve festivale u Novom Sadu i ponudimo posetiocima iz inostranstva različite programe. Pravac u kome želimo da se krećemo jeste kreiranje jedne festivalsko-karnevalske atmosfere koja bi trajala tokom celog leta", objasnio je Ignjatović.

Na konstataciju novinara da ljudi kupuju karte za "Exit" zbog velikih muzičkih imena, Ignjatović je rekao da su "hedlajneri" svuda u Evropi samo izgovor za okupljanje i druženje i da je posebna atmosfera ono što čini "Exit" popularnim širom sveta.

On je naglasio i da su promene neophodne, jer je dosadašnji format već više puta proživljen, pa čak je primetio da možda ima i previše muzike na "Exit"-u.
"S jedne strane je to dobro, jer posetioci mogu da biraju, ali s druge nemaju pravi doživljaj festivala, pošto samo jure od bine do bine. Prosečnom posetiocu su dovoljna dva ili tri nastupa tokom večeri, sve preko toga dovodi do prezasićenja", ocenio je Ignjatović.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.