23. pro 2012.

Nagrada publike filmu "Kad svane dan” u Francuskoj

BEOGRAD - Film "Kad svane dan” reditelja Gorana Paskaljevića, koji će sutra biti premijerno prikazan beogradskoj publici, osvojio je nagradu publike za najbolji film na Filmskom festivalu evropskog filma u Francuskoj, saopštio je danas distributer Intermedija netvork (Intermedia Network).

Paskaljevićev film je prikazan u zvaničnom programu među 12 filmova, od kojih je bilo čak tri filma koji su ove godine konkurisali za Oskara.

Pored publike, prve kritike u francuskim medijima su izuzetno pohvalne, filmski kritičari smatraju da Paskaljevićevim rediteljskim postupkom dominira suptilnost, da je film mekano i elegantno ostvarenje koje pogađa pravo u srce.

Kritičari film ocenjuju kao nostalgičnu, intimističku odiseju sa muzikom Vlatka Stefanovskog koja opčinjava, da u svim scenama Mustafa Nadarević, koji igra dirljivog profesora, nosi film uzdržanom glumom, bez ijednog suvišnog detalja.

Paskaljevićev film ocenjen je kao prijemčiv i uzbudljiv istovremeno kao i da ova filmska priča snagu crpi iz svoje iskrenosti i potpunog odsustva cinizma, naveo je distributer.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.