21. pro 2012.

Antigona premijerno u nedelju u JDP

BEOGRAD, 21. decembra 2012. (Beta) - Antička tragedija "Antigona" u režiji Jagoša Markovića premijerno će biti izvedena u nedelju, 30. decembra na sceni "Ljuba Tadić" JDP-a, jer obnova oštećenih scena Narodnog pozorišta još nije završena, najavili su iz tog teatra.

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić rekao je na konferenciji za novinare da je siguran da će scene nacionalnog teatra ponovo biti otvorene za predstave odmah posle Nove godine, što znači da će komad "Antigona" na neki način doživeti dve premijere.

"Svaki dan neigranja za nas je ogromna šteta", rekao je Savić komentarišući oštećenja nastala posle požara u Narodnom pozorištu početkom meseca, zbog čije su sanacije i obnove zatvorene obe scene u tom teatru.

Dramaturg Molina Udovički Fotez rekla je da će predstava "Antigona" biti četvrta dramska premijera u 2012. godini, možda čak i zahtevnija od prethodnih koje se ubrajaju u remek dela klasika svetske književnosti ("Život je san", "Mizantrop" i "Henri Šesti").

"'Antigona' je arhetipska predstava sveta u kome je ljubav prema drugima važnija od nas samih", rekla je Udovički Fotez i dodala da komad napisan pre 2.500 godina govori o jednoj od najčvršćih emotivnih veza - vezi sestre i brata.

U postavci Jagoša Markovića, glume Vanja Ejdus, Dragan Mićanović, Vjera Mujović, Djurdjija Cvetić, Mihailo Janketić, Bojan Krivokapić, Aleksandar Srećković, Sloboda Mićalović Ćetković, Momčilo Otašević.

-Beta press

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.