2. pro 2012.

Ovacije za hor “Viva Vox” u punom Sava centru

BEOGRAD - A capella hor ”Viva Vox”, sastavljen od 37 mladih, telentovanih pevača, koji izvode obrade poznatih pop i rok pesama, održao je večeras u velikoj dvorani Sava centra prvi od tri u nizu koncerta i doživeo stojeće ovacije od skoro 4.000 ljudi.

Uz pesmu ”Rockin in the free world” benda ”Pearl Jam” ušetali su na scenu Sava centra praćeni aplazuom i uzvicima oduševljene publike, mahom sastavljene od mladih.

U mraku, sa lampama u rukama kojima su naizmenično osvetljavali svoja lica, članovi popularnog hora počeli su koncert pesmom “Ameno”. Sledio je još gromkiji aplauz nakon čega se okupljenima obratila dirigent Jasmina Lorin, uz izvinjenje, pošto je zaboravila sve što je mislila da kaže i vidno dirnuta reakcijama publike, zahvalila im na podršci.

Članovi hora su se potrudili da uz svaku pesmu pripreme i odgovarajuću koreografiju, svetlosni efekti i po koji rekvizit bili su samo dopuna hitova koje su izvodili u svojim aranžmanima.

Publika se prisetila pesama “Mama Mia” grupe “Abba”, “Rama Lama Ding Dong” (“Vampiri”), “Libar” (Džiboni), “Bohemian Rhapsody” (”Queen”), “Circle of Life” (Elton Džon), teme iz serije “Prijatelji“ - “I’ll be there for you”...

Svoj repertoar, na oduševljenje publike, obogatili su pesmama “Srce” (“EKV”), “Feeling good” (Nina Simon), “Always look on the bright side of life” (Monti Pajton) kada se čak spustio oblak sa plafona, a svetlosnim efektima su dočarane promene vremenskih prilika – od sevanja do sunca.

Članice hora otpevale su “Voules Vous Coućer Avec Moi” (“Lady Marmalade”), a bitbokser Tihomir Jovanić je osim transparenta sa izjavama ljubavi, nakon kratkog solo nastupa, od devojaka iz publike dobio i plišanog medu.

Euforične rekacije, ”Viva Vox” je zaslužio izvođenjem malo žešćih i samim tim komplikovanijih numera kao što su ”By the way” grupe “Red Hot Ćili Pepers” i “Smells Like Teen Spirit” (“Nirvana”). Ipak interpretacija pesme “Killing in the name of” benda “Rage against the mashine” svakako je, sudeći po reakcijama prisutnih, obeležela večerašnji koncert.

Nezaobilzna je bila i pesma benda “Rammstein” - “Du hast” koja svaki put već prvim taktovima izmami gromoglasan aplauz.

Bilo je divno videti ljude, koji su do poslednjeg mesta popunili veliku dvoranu Sava centra, kako ustaju aplaudirajući i vrišteći nakon završetka koncerta.

Ponovno izvođenje melodije “Ameno” na bis praćeno je tapšanjem u ritmu, da bi hor “Viva Vox” koncert zatvorio miksom pesama benda “Prodigy” i “kišom” konfeta uz svetlosni šou koji je sve vreme dopunjavao njihov nastup.

“Viva Vox”, zbog velikog interesovanja, nastupaju i u nedelju, 2. decembra i ponedeljak, 3. decembra, u Sava centru.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.