19. pro 2012.

Predstavljena nova izdanja Čarobne knjige

BEOGRAD, 18. decembra 2012. (Beta) - Izdavačka kuća "Čarobna knjiga" predstavila je u utorak najuspešnija izdanja u 2012. godini, medju kojima je i Tolkinov "Hobit" i najavila nove naslove koji će biti objavljeni tokom 2013. godine.

"Uspeli smo da napravimo balans izmedju žanrovske i 'ozbiljne' literature. Odrekli smo se mnogih poznatih naslova i autora kako bi pokazali da smo 'kuća sa karakterom', što će biti naš slogan u 2013. godini u kojoj ćemo obeležiti deset godina rada", kazao je direktor "Čarobne knjige" Borislav Pantić prilikom predstavljanja rezultata rada tog izdavača.

On je naglasio da je objavljivanje "Srpskih narodnih bajki za decu XXI veka" najveći projekat realizovan tokom 2012. godine za koji je "Čarobna knjiga" osvojila nagradu za dečiju književnost na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

"Rad na objavljivanju dečije literature, koja je kod domaćih izdavača sve manje zastupljena, nastavili smo serijom od šest slikovnica edukativnog karaktera 'Ana i Luka upoznaju Srbiju'", rekao je Pantić.

Prema njegovim rečima, veliku pažnju čitalačke publike izazvao je i Tolkinov "Hobit" sa ilustracijama Alana Lija, koji je radio i na filmskoj trilogiji "Gospodar prstenova", kao i edicija "Marvelovih" stripova, medju kojima su "Srebrni letač", "Spajdermen" i "X-MEN", čije je objavljivanje najavio za početak 2013. godine.


-Beta press

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.