10. sij 2013.

Festival Lavfest početkom avgusta u Vrnjačkoj Banji

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin podržao je danas organizaciju omladinskog festivala mladih Lavfest (Lovefest) u Vrnjačkoj Banji, koji će ove godine biti održan od 1. do 3. avgusta.

"Nekada su Punk, Rok'n'roll i Hipi bili pokreti koji su predstavljali ne samo muzičke pravce, već i jednu vrstu bunta i načina života. Biće mi drago da ljubav bude novi bunt i način života mladih, jer je to jedno od najvrednijih ljudskih osećanja, koje treba negovati upravo kod mladih", ocenio je Borovčanin u saopštenju.

Omladinski festival Lavfest ove godine održava se sedmi put i pored promocije zabave, muzike i ljubavi, edukovaće mlade kroz zone umetnosti, tolerancije, sporta i zdravlja.

U saopštenju se navodi da je otvorena tema izgradnje omladinskog kampa u Vrnjačkoj Banji po ugledu na neke evropske, koji će biti na raspolaganju svim učesnicima festivala, kao i studentima koji će dolaziti u posetu tom mestu tokom godine.

Od 2012. godine festival je proširen na nove zone kroz koje se promovišu mladi umetnici i društveni aktivizam u centralnoj Srbiji.

Tako su osim muzičke nastale i fotografska, filmska, grafiti zona, zona namenjena za odmor, ekološka i zona interaktivnih radionica, zone uličnog basketa i ekstremnih sportova, kao i ona namenjena najmlađoj publici.

Do 2012. godine festival je posetilo 50.000 ljudi.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.