17. sij 2013.

Radionice Džanga Jimoua i Zejtlina drugog dana "Kustendorfa"

MOKRA GORA – Program drugog dana šestog Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" počinje prikazivanjem filma "Ni jedan manje" (1999) istaknutog kineskog režisera Džang Jimoua, koji će nakon projekcije održati radionicu za studente i mlade autore.

Film "Ni jedan manje", za koji je Džang osvojio Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Veneciji, biće prikazan u okviru "Retrospektive velikana".

Gost "Kustendorfa" biće i američki reditelj Ben Zejtlin koji će održati radionicu nakon projekcije svog filma "Zveri južnih divljina".

Uzbudljiva drama prati šestogodišnju devojčicu koja se suočava sa plahom naravi i narušenim zdravljem svoga oca, ali i olujom koja preti da uništi njihovu malu zajednicu u zalivu u Luizijani.

Zejtlin je osvojio nagradu "Camera d’Oro" za najbolji debitantski film na Kanskom filmskom festivalu, Veliku nagradu žirija na festivalu Sandens i nominovan za ovogodišnjeg Oskara za najbolji film.

U 21 čas počinje takmičarski program. Posetioci će imati priliku da pogledaju kratke igrane filmove: "Katja" Franciske Tutenel (Holandija), "Koreia" Manuela Guere (Portugal), "Kraj sveta" Viljema Lia (SAD), "Uspinjanje" Đeonjun Čoi (Republika Koreja) i "Lubenica" Viktanga Kotetišvilija (Poljska), kao i dokumentarac "Zapisano mastilom" Martina Rata (Poljska).

U ponoć je planiran koncert francuskog sastava "Debu Sur Le Zank", koji neguje "alternativni pop daleko od uobičajnih klišea".


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.