11. velj 2013.

Dobre ocene novinara u Berlinu za film "Krugovi"

BEOGRAD - Film reditelja Srdana Golubovića "Krugovi", koji će danas imati evropsku premijeru na Berlinalu, već je dobio dobre ocene posle novinarske projekcije na tom festivalu.

Novo ostvarenje Golubovića okarakterisano je među novinarima kao "jedan od najimpresivnijih primera za filmsko suočavanje sa ratovima na Balkanu", saopštio je danas srpski distributer "Tak vižn".
"Skrindejli" (Screendaily) je takođe dao pozitivan komentar, ističući da su "Krugovi" napravljeni sa izuzetnom preciznošću, da je to film vešto isprepletanih priča i izvrsnih glumaca.

Glavne uloge igraju Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić. Berlinski festival održava se 63. put, od 7. do 17. februara. Film "Krugovi" učestvuje u programu "Forum" i imaće ukupno četiri projekcije.

Golubović je već učestvovao na Berlinalu sa svojim prethodnim filmom "Klopka". "Krugovi" govore o posledicama jednog herojskog čina, o vraćanju duga i potrebi da se dobro jednog dana vrati. Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.
Savremena priča prati paralelne događaje u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju.

Film je snimljen u koprodukciji više evropskih zemalja, a glavni producent je beogradski "Baš Čelik". Svetska premijera bila je prošlog meseca na festivalu Sandens, na kojem su "Krugovi" dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike. Gledaoci u Srbiji videće ovaj film na Festu, 23. februara, a zatim i na redovnom repertoaru u bioskopima.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.