16. velj 2013.

Filmu "Krugovi" nagrada na festivalu u Berlinu

BEOGRAD - Film reditelja Srdana Golubovića "Krugovi" dobio je nagradu selekcije "Forum 2013" na ovogodišnjem 63. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

"Krugovi" su na Berlinalu imali evropsku premijeru, nakon svetske na Sandensu, na kojem su dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike.

Gledaoci u Berlinu, takođe, su oduševljeno pozdravili ekipu filma, predvođenu Golubovićem i glumcima Nebojšom Glogovcem i Hristinom Popović, a ukupno pet projekcija održano je u punim salama.

Golubović je u razgovoru sa novinarima izrazio zadovoljstvo što je žiri obratio pažnju na moralni aspekt ovog filma.

Kako je Golubović rekao u razgovoru za B92, filmska ekipa se nakon premijere vratila u Beograd, a nagradu u Berlinu primili su producenti filma.

On napominje da mu je nagrada posebno značajna, jer "Krugovi“ nisu prikazani u takmičarskom progr
mu.
"Forum nije takmičarskog karaktera, ali se u okviru njega dodeljuje nekoliko nagrada nezavisnog žirija koji čine filmski profesionalci iz celog sveta. Drago mi je da nas je nagradio baš taj žiri koji se bavi i moralnim aspektima umetničkih dela“, izjavio je Golubović.

Ta savremena drama o jednom herojskom delu i njegovim pozitivnim posledicama, kako je ovih dana ocenio časopis "Skrindejli" (Screendaily), napravljena je sa izuzetnom preciznošću, uz vešto isprepletane priče i izvrsne glumce.

U glumačkom ansamblu su i Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.

Film je snimljen u koprodukciji više evropskih zemalja, a glavni producent je beogradski "Baš Čelik".

Domaću premijeru "Krugovi" će imati 23. februara u Sava centru u okviru Festa, a od 25. februara film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.