11. velj 2013.

Fun, Gotje i Mumford & Sons glavni dobitnici Gremija

LOS ANĐELES - Bendovi ''Fun'' i ''Mumford & Sons'' kao i australijski pevač Gotje glavni su dobitnici 55. dodele Gremi nagrada, održane sinoć u "Stejpls centru" u Los Anđelesu, dok je najveći broj priznanja - čak četiri, otišao u ruke indi-rok grupe ''The Black Keys''.

"We Are Young", hit njujorške grupe ''Fun'', proglašen je za pesmu godine, a ovaj bend dobio je i nagradu za najboljeg novog umetnika.

Svetski hit "Somebody That I Used To Know", čiji je autor belgijsko-australijski umetnik Gotje, dobio je nagradu za snimak godine i još dve nagrade, dok je "Babel" britanskog sastava ''Mumford & Sons'' proglašen albumom godine.

Engleskom folk-rok sastavu nagradu je uručila Adel, koja je dobila prvu nagradu večeri - za solo izvođenje uživo pop pesme "Set Fire To The Rain".
''The Black Keys'' su dobili četiri nagrade, uključujući Gremije za najbolju rok pesmu "Lonely Boy" i najbolji rok album "El Camino".

Nagradu za najbolji pop vokalni album odnela je Keli Klarkson za njen peti album ''Stronger'', Frenk Oušn je dobio Gremija za najbolji savremeni album, Pol Makartni dobio prestižnu nagradu za najbolji tradicionalni album ''Kišes on the Bottom'', dok je Rijana osvojila nagradu za najbolji kratki muzički video za numeru ''We Found Love'' koju izvodi sa Kelvinom Harisom.

Svečanu ceremoniju dodele nagrada otvorila je Tejlor Svift, prenele su agencije.

Svečanu dodelu nagrada Gremi obeležili su i brojni slavni pevači koji su zajedno izvodili hitove u čast muzičkih ikona, pa su tako Sting, Bruno Mars, Rijana i Zigi Marli izveli numeru Boba Marlija "Could You Be Loved".

Posle višegodišnje pauze pevač Džastin Timberlejk odlučio je da se vrati u pevačke vode pa je nakon 10 godina ponovo nastupio na dodeli prestižnih muzičkih nagrada izvodeći svoj novi singl ''Suite & Tie“, ali i novu pesmu.

Na dodeli je nastupio mladi britanski pevač Ed Širan zajedno sa pevačem Eltonom Džonom sa kojim je izveo svoj hit ''The A Team“.

Tokom večeri tradicionalno je odata počast onima koji preminuli prošle godine - Dejv Brubek, Endi Vilijams, Dona Samer, Robin Gib....


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.