27. velj 2013.

''Jadnici'' od sutra u bioskopima u Srbiji

BEOGRAD - Muzički film Toma Hupera ''Jadnici'' naćiće se od sutra u domaćim bioskopima, saopštio je distributer ''Taramaunt''.

Ovaj film, koji je imao domaću premijeru 23. februara na 41. Festu do sada je od značajnijih nagrada osvojio tri Oskara, tri Zlatna globusa, kao i prestižne Bafta nagrade u čak četiri kategorije.

Glumica En Hatavej je za ulogu prostitutke Fantine dobila Oskara u kategoriji za najbolju glumicu u sporednoj ulozi.

Film "Jadnici" od sutra će se prikazivati u bioskopima ''Kolosej'', ''Cineplexx'' Delta siti, ''Roda'', ''Takvud'', ''Arena'' (Novi Sad), Kragujevac Plaza, Kupina Film (Niš), Vilin Grad (Niš) i Cineplexx Mne (Podgorica).

Režiju ovog impresivnog ostvarenja potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma ''Kraljev govor“, Tom Huper, a u filmu igraju Hju Džekmen, oskarovac Rasel Krou, En Hatavej, Amanda Sajfred, Helena Bonam Karter, Saša Baron Koen i mnogi drugi.

Smešteni u 19. vekovnu Francusku, film ''Jadnici'', koji je rađen po istoimenom mjuziklu, priča uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju.

Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kada Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hatavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.