5. kol 2013.

Ovacije proslavljenom violinisti Kolundžiji u Ljubljani

BEOGRAD- U svetu proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija sa izuzetnim uspehom gostovao je na prestižnim festivalima u Ljubljani i Ferari (Italija) a njegove koncerte u prepunim salama pratile su ovacije publike i sjajne ocene kritike.

Posle gostovanja u Kijevu i Sofiji, Kolundžija je proteklih dana oduševio publiku na Ljubljanskom festivalu i najvećem festivalu klasične muzike u Italiji Emilija Romagna, saopštio je danas Centar lepih umetnosti Gvarnerius.

Kolundžija je 31. jula održao koncert na jednom od najznačajnijih festivala u Evropi, koji okuplja najpoznatija imena iz oblasti muzike, plesa i teatra - Festivalu u Ljubljani, gde je u sali Križanke nastupio sa poznatom ukrajinskom pijanistkinjom Jevgenijom Basalajevom.

Na festivalu Emilia Romagna nastupio je juče, na programu su bile kompozicije Johana Sebastijana Baha pisane za solo violinu koje je izveo uz ovacije publike. Kritika je posebno pohvalila Kolundžijinu maestralnu interpretaciju Bahovih kompozicija, svojstvenu samo izuzetnim virtuozima, navodi se u saopštenju Gvarneriusa.

Za Kolundžijin nastup u čuvenom zdanju manastira Pomposa, mestu posebno značajnom za istoriju muzike, jer je upravo ovde početkom 11. veka Gvido iz Areca notama dao nazive kakve danas poznajemo, tražila se karta više.

Posle uspešnih koncerata usledili su pozivi za gostovanja u Piranu (Slovenija), a Kolundžija će i sledeće godine biti počasni gost festivala u Ferari.

Nakon koncertnih nastupa tokom leta na inostranoj muzičkoj sceni, Kolundžija je najavio da sa posebnim zadovoljstvom priprema nastavak velike turneje po gradovima Srbije. Sa svojom sestrom, istaknutom pijanistkinjom i uglednim pedagogom Nadom Kolundžijom proletos je održao seriju koncerata i besplatnih majstorskih kurseva u 12 gradova Srbije.

Jesenja turneja biće u deset gradova koji nisu bili obuhvaćeni prolećnom turnejom a uputili su poziv.

-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.