1. kol 2013.

Pištalov roman i na rumunskom

BEOGRAD - Roman "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala objavljen je u Rumuniji i izazvao je veliko interesovanje, saopštio je Pištalov srpski izdavač, zrenjaninska "Agora".

Pištalovu knjigu objavio je ugledni bukureštanski izdavač "Nemira", u prevodu Mariana Stefaneskua.

Već mu je posvećeno nekoliko kritičkih natpisa, te je za decembar planirano gostovanje autora u Bukureštu i još nekoliko rumunskih gradova.

Pištalo i "Agora" ovih dana proslavljaju četiri godine od izlaska knjige "Tesla, portret među maskama" za koju je pisac dobio NIN-ovu nagradu za roman godine, kao i nagradu Narodne biblioteke Srbije za najbolju i najčitaniju knjigu.

Odlomci iz tog dela našli su se i u čitankama za osmi razred osnovne i četvrti srednje škole, "što je u Srbiji nezabeležena brzina prihvaćenosti jednog književnog teksta", primetio je izdavač.

Knjiga je imala šest štampanih izdanja, kao i zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića i prodata je u više od 20.000 primeraka.

Dostupna je na ruskom, poljskom, češkom, slovačkom, makedonskom i mađarskom jeziku, a prevodi se na engleski, francuski, nemački, danski, japanski i korejski jezik.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.