27. lis 2012.

Hor "Aleksandrov" i Kusturica u Centru "Sava"

BEOGRAD - Hor Ruske armije "Aleksandrov" i Emir Kusturica sa svojim "The No Smoking Orchestra" održali su koncert u punoj velikoj sali Centra "Sava".


U prvom delu koncerta nastupio je ruski ansambl, prepoznatljiv širom sveta po svom snažnom i sugestivnom pevanju, kojim ostavlja dubok utisak na gledaoce.

Publika, u kojoj je sinoć bio i premijer Srbije Ivica Dačić, gromoglasnim aplauzom je pozdravila hor i orkestar i izvođenje pesama "Kalinka", "Oči čarnije", "Ey ućnjem", "Poljusćko polje" i druge.

Prisutne je posebno zadivio folklorni ansambl koji je u tradicionalnim nošnjama predstavio igre iz različitih krajeva Rusije, bogato kulturno nasleđe, demonstrirajući veoma zahtevne pokrete.

Pesme "Čilabe" i "Ederlejzi" iz pank opere "Dom za vešanje" reditelja Emira Kusturice, u izvođenju hora "Aleksandrov", bile su uvod u nastup "The No Smoking Orćestra".

Kusturica je izašao na scenu u crnom odelu sa leptir mašnom i belom gitarom, pozdravivši duhovito prisutne u sali: "Svi koji večeras misle da sam se ja ovako obukao povodom 50-godišnjice Džejmsa Bonda, varaju se. Za moj večerašnji autfit pobrinula se firma 'Kad budem još mlađi' u vlasništvu (prisutnog) Matije Bećkovića".

Prvu pesmu Kusturica je posvetio "svim našim sunarodnicima koji tamniče u svetskim zatvorima, a okrivljeni su pre presude".

U pratnji hora "Aleksandrov" članovi sastava "The No Smoking Orćestra", čiji specifičan stil oduševljava publiku širom sveta, izveli su tokom 40-minutnog koncerta numere "Was Romeo Really a Jerk", "Pitbul terijer", "Evergrin", "Bubamara".

Kusturica i violinista Dejan Sparavalo nasmejali su publiku svojevrsnom mini predstavom.

Sparavalo, koga je poznati reditelj u šali predstavio kao jedinog muzičara koji je novcu rekao "ne" i čoveka sumnjive seksualne orjentacije, svirao je violinu na Kusturičinoj cipeli, a zatim držeći je na svom vratu.

Držali su gudalo i između sebe, ustima, sve vreme svirajući, a pokazali su svoje muzičke veštine i na "gudalu" velikih dimenzija koje su pridržavale dve devojke iz publike.

Na kraju koncerta je hor "Aleksandrov" otpevao "Tamo daleko" pred publikom koja je stojeći aplaudirala, kao i poznatu rusku pesmu "Kaćuša".


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.