29. lis 2012.

Izložba Ivo Andrić u Londonu

BEOGRAD - Putujuća izložba "Ivo Andrić, pisac i/ili diplomata" sa kojom je Muzej grada Beograda u Godini jubileja Ive Andrića gostovao u brojnim evropskim gradovima i Srbiji, biće otvorena večeras u Srpskoj kući u Londonu.

Izložba autorke Tatjane Korićanac "Ivo Andrić - pisac i/ili diplomata" koju čine fotografije iz Andrićevog života gostovala je tokom jubilarne godine u brojnim gradovima u kojima je Andrić bio u diplomatskoj službi.

Izložbu u Londonu otvoriće ambasador Srbije Dejan Popović i direktorka Muzeja grada Beograda Danica Jovović Prodanović.

U organizaciji Škole pisanja Kingston Univerziteta u Kingstonu, Škole za slovenske i istočnoevropske studije Univerziteta u Notingemu, Muzeja grada Beograda, Ambasade Srbije u Velikoj Britaniji i Britanske nacionalne biblioteke, pre izložbe držaće se seminar "Ivo Andrić: nobelovac."

U Godini Ive Andrića koja je zvanično zatvorena 9.oktobra, brojnim projektima obeležena su tri jubileja: 50 godina od dodele Nobelove nagrade, 120 godina od njegovog rođenja i 100 godina od objavljivanja prve pesme.

Izložbu o Andriću videlo je tri miliona ljudi na Aerodromu "Nikola Tesla" , na brojnim punktovima na beogradskom aerodromu putnici su upoznali Andrića ne samo kao čuvenog književnika i dobitnika Nobelove nagrade već i kao stanovnika Beograda u kome je živeo od 1919. do smrti 1975.godine.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.