31. lis 2012.

Premijerno prikazan srpski film "Artiljero"

BEOGRAD - Igrani film "Artiljero" poznatog scenariste Srđe Anđelića koji debituje kao reditelj premijerno je prikazan večeras u Centru "Sava".

Svoje prve aplauze zasluženo su dobili debitanti u glavnim ulogama - Jovan Kolarić i Ana Konjović, kao i Boris Jager, Iva Kosovac i drugi mladi glumci.

U ansamblu su i iskusni Nebojša Glogovac, Petar Božović, Zoran Cvijanović, Goran Radaković, Predrag Bjelac, Danijela Vranješ, Boris Milivojević... Glumačku i autorsku ekipu filma posle projekcije mnogobrojnoj publici je predstavio beogradski rep/hip-hop dvojac VIP - Ivan Jović i Relja Milanković u prepoznatljivom duhovitom stilu.

Premijeri je prisustvovao fudbaler Nemanja Vidić, koji je u ovom filmu, kao i u stvarnosti, idol mladih navijača, a glavni junak sanja da vrati slavnog igrača iz Mančester junajteda u Crvenu zvezdu. Kada je "prozvan" i popeo se na scenu, Vidića su dočekale ovacije, uz pesmu navijača.

Naziv filma "Artiljero" preuzet je iz slenga brazilskih navijača i odnosi se na nekog ko pogađa cilj.

Film u kombinaciji komedije, melodrame, ljubavne priče, fikcije i prikaza naše turobne stvarnosti priča o momku koji živi na margini društva, ali ima san koji želi da ostvari svim sredstvima. Glavni lik Mali (Kolarić) odrastao je uz priče starijeg brata, bivšeg vođe navijača (Glogovac) o uspesima Zvezde, a sada gleda brata i njegove ortake kako provode prazne dane. Mali zato planira da vrati na Marakanu svog heroja Vidića. Malom se pridružuje Ana (Konjović), moderna devojka koju privlači njegov entuzijazam. Ona mu pomaže i istovremeno snima mobilnim telefonom film o njihovoj ljubavnoj priči.

Producent je "Yodi Movie Craftsman", a distributer "Sinears" koji će od sutra prikazivati "Artiljera" na redovnom bioskopskom repertoaru.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.