28. stu 2012.

Pesma za Evrosong biraće se na festivalu Beosong

BEOGRAD - Radio-televizija Srbije odlučila je da našeg predstavnika za Pesmu Evrovizije za narednu godinu izaberu građani na muzičkom festivalu "Beosong 2013".

"Odlučili smo da festival bude način izbora ovogodišnjeg srpskog predstavnika", kazala je Duška Vučinić šef pres službe RTS-a i izvršni direktor projekta "Pesma Evrovizije Srbije".

Ona je navela da će građani Srbije birati svog predstavnika za Malme tokom dvodnevnog muzičkog festivala "Beosong 2013", koji će biti održan u martu iduće godine, a kojem će prethoditi Konkurs za izbor kompozicija za takmičenje "Beosong 2013".

Konkurs za izbor kompozicije biće objavljen 1. decembra u dnevnim novinama i na sajtu RTS-a (www.rts.rs), a trajaće od dana objavljivanja do 20. januara, precizirala je Vučinić.

U polufinalu - tokom prve večeri muzičkog festivala "Beosong 2013", takmičiće se najviše 15 kompozicija, a građani Srbije će SMS porukama odabrati pet prvoplasiranih među kojima će tokom druge, finalne večeri biti izabrana kompozicija koja će predstavljati Srbiju u Malmeu.

Vučinićeva je, takođe, rekla da će, u skladu s finansijskom situacijom, muzički festival "Beosong 2013." biti organizovan i realizovan u TV studiju RTS-a, uz direktan TV prenos.

-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.