29. stu 2012.

Premijera filma "Ana Karenjina" 23. januara

BEOGRAD - Nova ekranizacija čuvenog romana Lava Tolstoja "Ana Karenjina" u režiji Džoa Rajta biće premijerno prikazana 23. januara u Sava Centru, najavila je danas distributerska kuća "Taramaunt".

U filmu igraju Kira Najtli (Ana), Džad Lou (Aleksej Karenjin), Eron Tejlor-Džonson (Vronski), Metju Makfejden (Oblonski), Keli Mekdonald (Doli), Olivija Vilijams (grofica Vronski), Domnal Glison (Ljevin), Ališa Vikander (Kiti).

Rajt je želeo da ova verzija "Ane Karenjine" bude na neki način drugačija i da se udalji od prethodnih adaptacija koje su snimane na dobro poznatim ruskim lokacijama, te je doneo hrabru odluku da pozorišni pristup iskoristi za stvaranje ove dobro poznate ljubavne priče.

"Ana igra ulogu verne žene sve do trenutka dok ne upozna grofa Vronskog, ali svi ostali likovi iz njenog društvenog miljea sve vreme glume. Onda sam shvatio da bismo mogli ceo ovaj film da smestimo u pozorište", objasnio je reditelj.

Da bi prikazao uske krugove peterburškog i moskovskog društva u svoj svojoj teatralnosti, Rajt je odlučio da se cela akcija dešava u prelepom, propalom pozorištu, koje će biti sveprisutno, kao metafora za rusko društvo tog vremena koje je bilo trulo iznutra.

Najtli, koja igra glavnu ulogu u ovoj hrabroj ekranizaciji, kaže da je priča takva da se i danas razume.

"Ljudi i dalje žele ono što ne mogu da imaju i dalje se sukobljavaju sa društvenim normama i pravilima i još uvek imaju problem da izraze emocije", ocenila je Najtli.

-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.