30. sij 2013.

Koncert Stefana Milenkovića u Madlenianumu za 8.mart

BEOGRAD – Najpopularniji srpski violinista Stefan Milenković održaće koncert pod nazivom "Neobičan resital Stefana Milenkovića" u Beogradu 8.marta u Madlenianumu.

Na ovom koncertu uz klavirsku pratnju dugogodišnje saradnice Srebrenke Poljak Milenković će svirati dela Čajkovskog, Geršvina, Ravela, a kako je najavio, biće i nekih prijatnih iznenađenja.

Vanredni profesor violine na univerzitetu Ilinois u SAD i čuvenog Džulijarda u Njujorku, poznat u svetu po vrhunskim umetničkim sposobnostima ali i vedrini i šarmu, u Beogradu je nastupio poslednji put 29.decembra na novogodišnjem koncertu sa ansamblom "Gudači sv. Đorđa" .

Neprikosnovena zvezda domaće muzičke scene na kojoj redovno svira od svoje 3. godine, Milenković rado dolazi u rodni grad. Pored koncerata on na Fakultetu muzičke umetnosti, na kome je nekada bio najmlađi student, drži master klas studentima kao gostujući profesor. Milenković je kao student sa 16 godina u svojoj biografiji već imao oko 1000 nastupa i brojne nagrade. Danas je priznat u svetu po izuzetnoj umetničkoj posebnosti, sa lakoćom komunicira sa publikom na svim meridijanima, njegovi nastupi na kojima osim sviranja voli da razgovara direktno sa publikom, veoma su zabavni.

Među brojnim međunarodnim nastupima Milenkovića sa orkestrima ističu se nastupi uz Berlinski simfonijski orkestar, Helsinšku filharmoniju, Zagrebačku filharmoniju, Beogradsku filharmoniju, Orkestar Radio Francuske, Orkestar Boljšoj teatra, Nacionalni orkestar Belgije, Simfonijski orkestar države Sao Paolo u Brazilu, kao i Simfonijske orkestre Melbournea i Kvinslenda u Australiji.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.