29. sij 2013.

Nova verzija "Ane Karenjine" privukla srpsku publiku

BEOGRAD - Nova ekranizacija "Ane Karenjine" posle premijernog prikazivanja u prepunom Sava centru nastavila je da privlači mnogobrojnu publiku, pa je taj film prethodnog vikenda u bioskopima gledalo više od 12.000 ljudi u Srbiji i Crnoj Gori.

To je najbolje otvaranje nekog filma američkog studija Univerzal na našoj teritoriji, saopštio je danas domaći distributer "Taramaunt".

Smela i drugačija od dosadašnjih ekranizacija čuvenog romana Lava Tolstoja prikazuje se od 24. januara u bioskopima Kolosej, Cineplexx Delta City, Roda, Takvud, Dom sindikata, Dvorana Kulturnog centra i Fontana u Beogradu, kao i u bioskopima Arena (Novi Sad), Cineplexx Kragujevac Plaza, Kupina film i Vilin grad (Niš) i Cineplexx Mne (Podgorica).

Reditelj je Džo Rajt, prema scenariju oskarovca Toma Stoparda, a film je snimljen u stilu pozorišne predstave.

Naslovnu ulogu igra Kira Najtli, njenog supruga, grofa Karenjina - Džud Lou, a ljubavnika, grofa Vronskog - Eron Tejlor-Džonson.

Aninog brata Oblonskog igra Metju Makfejden, njegovu suprugu Doli - Keli Mekdonald, prijatelja Ljevina - Domnal Glison, a mladu Kiti - Ališa Vikander, dok je majka grofa Vronskog Olivija Vilijams.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.