23. velj 2013.

Glumac Majkl Medsen otvorio 41. Fest

BEOGRAD - Američki glumac Majkl Medsen otvorio je večeras u Centru "Sava" 41. međunarodni filmski festival Fest.

Mnogobrojna publika pozdravila je burnim aplauzom slavnog glumca, koga će videti i na velikom platnu, sutra uveče u Domu omladine u filmu "Pored puta" (Along the roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca, braće iz Kruševca koji karijeru grade u Americi.

Nakon kratkog inserta iz tog filma, sa Medsenom u gro-planu, na bini se pojavio i on lično, u crveno-crnom kompletu u kaubojskom stilu i uz osmeh zahvalio "Er Fransu" i hotelu "Metropol" što su mu pronašli prtljag, zagubljen prilikom jučerašnjeg dolaska u Beograd.

"Hvala organizatorima festivala što su me pozvali u vaš predivni grad. Hvala Zoranu i Vladi što su me pozvali da budem deo njihovog sjajnog filma. Želim vam svima sreću i mir i zvanično proglašavam ovaj festival široko otvorenim", rekao je Medsen.

Voditeljka programa Ivana Gajica prethodno je podsetila publiku na tužni i prerani odlazak dve značajne ličnosti kulturnog života našeg grada, koje su dobar deo svoje karijere ugradile u Fest.

Novinarka, urednica, nekadašnji gradski sekretar za kulturu Tanja Petrović preminula je juče, a reditelj i nekadašnji predsednik Saveta Festa Dinko Tucaković pre tri dana.

"Ovaj Fest posvećujemo njima", rekla je Gajica i pozvala publiku da ih isprati poslednjim aplauzom, koji je zatim dugo trajao u prepunoj sali.

Glavni program počeo je projekcijom dobitnika Zlatne palme u Kanu - filma "Ljubav" Mihaela Hanekea.
Do 3. marta u više dvorana i u različitim programskim ciklusima biće prikazano 75 filmova iz celog sveta.

Za zatvaranje je najavljena premijera filma reditelja i scenariste Gorana Markovića "Falsifikator".



-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.