20. velj 2013.

Uži izbor za nagradu "Biljana Jovanović"

BEOGRAD - Žiri za dodelu nagrade "Biljana Jovanović", odlučio je da, od pristiglih 160 proznih, pesničkih ili dramskih dela, objavljenih u 2012. godini, u uži izbor uvrsti sedam knjiga, saopštilo je Srpsko književno društvo.

U užem izboru su knjige: "Šlustrik" Milena Alempijevića, "All inclusive" Ljubice Arsić, "Bonavia" Dragana Velikića, "Jedan život kakav jeste" Borivoja Gerzića, "Nesreća i stvarne potrebe" Ivančice Đerić, "Mesečari na izletu" Zvonka Karanovića i "Vode i vetrovi" Nenada Miloševića. Članovi žirija su Jelena Lengold (predsednik), Jasmina Vrbavac i Alen Bešić. Dobitnik će biti proglašen sredinom marta.

Nagradu "Biljana Jovanović" dodeljuje Srpsko književno društvo od 2005. godine, uz kontinuiranu finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Srbije. Dosadašnji dobitnici su: Srđan Valjarević za knjigu "Dnevnik druge zime" za 2005. godinu, Danica Vukićević (Luk i strela) i Ibrahim Hadžić (Nepročitane i nove pesme) za 2006, Nemanja Mitrović (Bajke sa Venere) i Uglješa Šajtinac (Vok on!) za 2007, Jelena Lengold (Vašarski mađioničar) za 2008, Milena Marković (Ptičije oko na tarabi) i Slobodan Tišma (Quatro stagioni) za 2009, Vladislava Vojnović (PeeMeSme) za 2010. i Srđan Srdić za zbirku priča "Espirando" za 2011. godinu.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.