13. ožu 2013.

Akrobacije na motorima u Kombank areni

BEOGRAD - Predstavnici produkcije "Masters of Dirt" najavili su za 6. april u Kombank areni uzbudljiv "feestyle" moto kros, u kome kombinuju "najbolje od najopasnijih ekstremnih sportova", uz di-džeja Mosakena i svetlosne afekte, a najmlađi vozač ima samo 13 godina.

Idejni tvorac i reditelj šoua "Masters of dirt" Georg Fehter rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Areni, da to nije takmičenje, već predstava u kojoj kombinuju najluđe akrobacije. U Beograd će, nakon gostovanja u Hrvatskoj i Sloveniji, doći, kako je Fehter najavio, 18 artista, predstavnika 14 nacija, sa četiri kontinenta. Fehter je rekao da će beogradska publika uživati u akrobacijama osam najboljih motokros vozača, a tu je i šest devojaka iz Velike Britanije, čije nastupe će pratiti pirotehnički i svetlosni šou.

Produkcija uključuje i motorne sanke, iako u Areni neće biti snega, a za skokove koristiće posebnu rampu.
"Vozač će pokušati da sa 250 kilograma teškim sankama napravi kolut unazad, sa daljine od 19 metara i visini od 15 metara. To je lud trik koji nikada nije rađen u Srbiji", istakao je Fehter. Donose i četiri kvada (četvorotočkaši) sa kojima će takođe raditi skokove i kolutove unazad sa daljine od 23 metara.

Biciklisti će svoje akrobacije raditi na motociklističkim rampama, a da bi dostigli željenu brzinu, tokom godina su razvili tehniku u okviru koje ih motori vuku tako da se biciklista drži za motor i potom se pušta pre rampe i radi akrobacije.
"Biciklisti mogu da se okreću i unapred, a ne samo unazad kao motociklisti. To je ludo, jer vas rampa tera da idete unazad, a vi radite kolut unapred. Ako beogradska publika bude dovoljno luda, uradiće i dvostruki salto unapred", objasnio je Fehter.

Najmlađi učesnik, trinaestogodišnji Matej Cesak u Areni će pozvati starije vozače da se takmiče sa njim, a publika će izabrati najbolje. Na pitanje šta je najopasnije što je uradio, Cesak je ispričao da u jednoj tački sedi sa obe noge prebačene preko jedne strane motora i u takvom položaju skače motorom i ulazi u akrobacije. Cesak, koji je sa pet godina počeo da vozi motor, a sa osam da izvodi skokove, u Areni će skočiti sa 17 metara visine, dok odrasli vozači inače skaču sa 23 metara.

Fehter je istakao da je njihov stav da bez rizika nema ni nagrade i da se trude da stalno pomeraju granice, jer "jedina granica je nebo". "Uvek postoji opasnost, ali je važno početi u detinjstvu kao Cesak, vežbati mnogo, biti malo lud i imati čelične živce", dodao je. Promoter produkcije Georg Hartman izrazio je zadovoljstvo što će predstaviti šou "Masters of dirt" u Beogradu, ocenivši da je Kombank arena idealan prostor za to i jedna od najboljih arena u Evropi.

Ulaznice za šou "Maters of dirt" koštaju od 1.100 do 6.300 dinara, a u Areni ističu da sa svakog mesta će biti odlična vidljivost. Prvi put postoje porodični paketi (minimum četiri ulaznice) sa 20 posto popusta, dok za mlađe od 12 godina ulaznice se prodaju sa 50 posto popusta.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.