15. svi 2013.

Noć muzeja u Novom Sadu: 80 programa, 40 lokacija

NOVI SAD - Jubilarna deseta Noć muzeja u Novom Sadu biće održana u noći između 18. i 19. maja, od 18 sati do dva sata posle ponoći, a za to vreme Novosađani će na 40 lokacija moći da vide 80 različitih programa.

Porparolka Noći muzeja u Novom Sadu Goranka Jendak-Maksimović rekla je Tanjugu da su posebne programe za Noć muzeja pripremili svi muzeji u Novom Sadu, svi galerijski prostori i alternativni prostori na teritoriji šireg centra grada, Petrovbaradinske tvrđave i Podrgrađa.
"Novina ovogodišnje Noći muzeja biće to da će zainteresovani građani imati mogućnost da uđu u unutrašnjost sata na Petrovaradinskoj tvrđavi i vide kako se navija i kako u stvari izgleda najstariji satni mehanizam na toku Dunava", rekla je.

Po njenim rečima, po prvi put se za Noć muzeja priprema i prigodan program na najstarijoj novosadskoj pijaci - Ribljoj pijaci, koja će raditi u potpuno neuobičajeno vreme, u noćnim satima, a pijačna ponuda će, kako je istakla, biti "obogaćena muzičkim programom na samim tezgama".
"Interesantni će biti i programi koje priprema Vojska Srbije, odnosno Rečna flotila u kasarni na Limanu gde će po prvi put za javnost biti otvorena spomen soba koja je napravljena po ugledu na unutrašnjost broda. Osim toga zainteresovani će imati priliku da obiđu i pravi ratni brod - brod Šabac, koji će u subotu pristati u Novom Sadu i na kome će biti postavljena izložba oruđa i oružja sa svih kontinenata koje su prikupljali kapetani sa početka 20. veka", najavila je portparolka novosadske Noći muzeja.

Goranka Jednak-Maksimović je kazala da će, kao svojevrsan vid obeležavanja jubilarne desete Noći muzeja, svi posetioci čija ulaznica se bude završavala brojem deset od organizatora dobiti neku nagradu.

Ulaznice za Noć muzeja u Novom Sadu mogu se u pretprodaji, po ceni od 350 dinara, kupiti u svim novosadskim ekspoziturama OTP banke ili na prodajnim mestima "Gigstix" u Pariskom magazinu, u knjižari "Bulevar buks" na Bulevaru oslobođenja, u Serendipiti knjižari koja se nalazi na Spensu, te u kafeu "Makijato u Tržnom centru "Merkator", dok će na dan manifestacije ulaznica koštati 400 dinara. Ulaznice važe za svih 40 lokacija.


-TANJUG

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2014. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.